lørdag 1. februar 2014

Sy min kjole...

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve noe - for meg - nytt og spennende. Holde kurs. Eller workshop. Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det

Stoffinspirasjon

Janteloven er sterk i Norge, og jeg tror liksom ikke jeg kan. Men så snakker jeg med noen her og noen der, og så vil mange være med. Derfor har jeg i dag hatt en gruppe prøvekaniner på kurs for å sy kjole

For å gjøre det enkelt, vil jeg at alle skal sy det samme. Da kan man vise og hjelpe alle samtidig. Jeg tar også med stoff, så alle syr i faste stoffer. Særlig for nybegynnere er det lurt å begynne med noe som er enkelt og ligger stødig når man syr

At jeg stiller med stoffer gjør også at deltakerne må tenke litt utenfor boksen - det blir nok noen kombinasjoner de ikke ville valgt om de hadde kjøpt stoffene selv. Akkurat det er med på å gjøre det ekstra kult, syns jeg

Det blir mange spenstige og kule kjoler, ingen kommer helt i mål, men de vil hjem og sy ferdig. Da tenker jeg at jeg har oppnådd noe av det jeg ønsker - skape mersmak!

Kreativt kaos

Egenevalueringen min er som følger:

Jeg gir altfor mye informasjon på en gang. Personlig er jeg glad i å få innføring i nye ting, for så å prøve det ut i praksis. For meg er jo også alt jeg sier så selvfølgelig, mens for mottaker kan alt være helt nytt. Jeg ser den, jeg prater veldig mye, og det kan bli mange detaljer. Så til neste gang: porsjonere ut informasjonen i passelige doser

Det er litt for mange med åtte i en gruppe. De som var der helt til slutt, følte at det gikk helt greit, men jeg er alltid redd for at noen føler de ikke får den hjelpen de trenger. Fem er nok en mer passende gruppe. I prisen ligger innbakt veiledning på tomannshånd i en fireukersperiode i etterkant av kurset, for at kjolene skal bli ferdige

Jeg kan gå opp litt i pris. Men det er viktig å finne en balanse der, jeg må få litt igjen for jobben men samtidig må det ikke bli så dyrt at ingen har lyst til å delta. Uansett har de som har sydd kjole i dag, fått seg en unik og kul kjole til en lav pris. Det er ingen i Norge som har akkurat den kjolen!

Det som er gøy på kurs, er ikke bare å sy, men den sosiale biten. Ha med mer mat er vel absolutt en fordel neste gang. For det var så hyggelig at det tok hele dagen, og jeg glemte å spise. Den sosiale delen er også veldig inspirerende, for en ser hva en annen gjør, og så oppdager noen en detalj man selv ikke har tenkt på, og slik kan alle lære av alle

Jeg må si jeg er ganske fornøyd med første gang, og håper å kunne gjenta dette. Det er bare å si ifra om du ønsker et kurs - jeg stiller opp! Det trenger ikke være kjoler, om det virker helt uoverkommelig. Puter og handlenett er enkelt og greit å begynne med, om man vil starte helt fra basis

Nå håper jeg bare dette samsvarer med deltakernes inntrykk av dagen

2 kommentarer:

 1. Dette er tøft gjort! Synes du har tenkt grundig gjennom og valgt et fornuftig opplegg. Er greit å starte med stoffer med hold i, så ikke man må bruke tid på å redde snurp.
  Fikk ryddet syrommet på mandag, Stoff og Stil-katalog ankom i dag. Blir superinspirert av å se på bloggen din. Hva venter jeg på....?

  SvarSlett
  Svar
  1. Den katalogen er jo helt farlig, jeg har lyst til å sy av alle stoffene! Umiddelbart! Så det er bare å slenge seg rundt og finne et prosjekt eller to!

   Slett