søndag 2. februar 2014

Rødhette

Jeg får en forespørsel fra en venninne. Minstens kompis skal på karneval i barnehagen, og de lurer på om jeg kan sy en kappe til Rødhette

Jeg får si som Pippi: Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert

Jeg har en lang bit rød babykord liggende, og har også tilfeldigvis plukket med meg flere meter rød bomull med hvite prikker fra Stoff og stil. Sånn flaks da


Ut fra et bilde på nettet og med utgangspunkt i et mønster på hette i boken til Heilt spesiell og Jubel, klarer jeg å få sammen en kappe med hette. Jeg endrer ganske mye på hettemønsteret, som egentlig hører til en genser, men det er greit å ha et utgangspunkt, så jeg slipper å tenke altfor mye

Jeg syr to helt like deler, et av ytterstoffet og et av forstoffet, og vrangsyr hele greia etter at hette og kappe er sydd sammen. Dermed syns ingen sårkanter. Jeg syr også en stikning rundt hele til slutt, og har en bise i forkant


Jeg må si jeg er superfornøyd med kappen. Minsten poserer allernådigst, men den er nok for jenter, tror jeg han mener. Da er det jo greit at den er til en jente da

Jeg måtte også se om jeg fikk til et skjørt som passer til, og uten å ha prøvd det på noen, tror jeg faktisk jeg kan si at jeg fikk det til! I tillegg kommer en liten veske. Med Rødhette på, selvsagt. Veldig inspirert i dag, ser jeg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar