tirsdag 29. oktober 2013

Stripete bukse

Jeg har vært på kurs igjen. Det er julegaven fra 2012. Greit å få løst inn den før julen 2013 kanskje

Denne gangen er jeg ikke helt i slag, og sitter mest og glor ut i luften. Men jeg får da sydd litt. To puter, som jo egentlig er plankekjøring, og jeg får hjelp med å sy glidelås og kanting i en genser, som jeg har lurt på i over et år hvordan jeg skal gjøre

Søndagen går med til å sy en bukse. Som er kjempefin, men som jeg tror ikke kommer til å passe minsten. Den er for kort i livet og har ikke stram nok strikk bak. Dessverre. Men jeg skal prøve den på ham i ettermiddag, og kanskje det blir favorittbuksa, hva vet vel jeg.

Min første glidelås i bukse. Frister ikke til gjentakelse
Den er i et deilig stoff jeg tok med meg fra restebordet på Stoff og stil. Jeg har sydd mange bukser i mitt liv, men de har stort sett ribb i livet, ikke glidelås. Derfor blir dette en ganske stor utfordring for meg, og hadde det ikke vært for kursholder, ville den bare blitt kastet inn i et hjørne og blitt liggende der for evig og alltid. De andre på kurset er superfornøyde med at jeg også møter på en utfordring. Jaja, da gleder jeg dem i alle fall

Jeg kanter lommene med bånd, det blir kult
Vi får det til. Selv med dårlig forklaring og skrivefeil i mønsteret. Det er ikke så lett å forstå mønsteret, når man ikke aner hva en gylfskylt er. Men altså, vi får det til. Med nød og neppe. Selv om vi må ta opp denne skylten og lage en ny, samt lure til linningen på en annen måte enn det står i mønsteret

Resultatet blir så där. Jeg vil prøve en annen gang, men uten glidelås, litt høyere i livet og med linning hele veien rundt, altså en litt annen løsning enn denne. Læreren er enig med meg. Det tar jeg som et godt tegn på at jeg ikke tenker helt feil

Strikk bak. Fin effekt, men dårlig løsning i mønsteret gjør at jeg ikke er helt fornøyd
Uansett om buksene vil passe minsten, er de kule å se på. Kanskje det blir en utstillingsmodell det her


Stoffet er i alle fall helt nydelig


3 kommentarer:

 1. Stoffet var aldeles nydelig, og buksa var stilig!

  SvarSlett
 2. Tolle Sachen nähst Du da!! Ich trage mich gleich mal als Leserin ein! :)Vielen lieben Dank für Deinen Hinweis mit dem Laternenumzug!! Leider werden wir das heute nicht mehr schaffen! :( Bist Du auch Deutsche?
  Liebe Grüße
  Alice

  SvarSlett
  Svar
  1. Danke vielmals!

   Leider keine Deutsche ;-)

   Slett