søndag 28. juli 2013

Emil-skjorte

Jeg er blitt spurt om jeg kan sy en Emil-skjorte til en nesten voksen gutt. Jeg har sydd til små, og til voksne, men ikke til sånne midt-i-mellom, så dette er nytt for meg. Jeg har heller aldri sydd sånne skjorter

Jeg finner det fineste stoffet på Etsy, men får liksom ikke kommet i gang med denne skjorta. Den skal ha både knappestolpe og krage, noe jeg gruer meg veldig til. Etter litt syhjelp fra tante er jeg klar for å klippe i det fine stoffet, som jeg har bare akkurat nok av. Det betyr - ikke noe må galt

Jeg må ta opp den første stolpen, den blir feil. Så får jeg knotet det til på et vis, men det er ikke det peneste verket i verden.

Til slutt føler jeg at det er greit, og syr på kragen. Som jeg tror blir altfor vid. Dessverre vet jeg ikke noe om hvordan jeg skal rette på det, og må bare sende den fra meg i første omgang. Så får vi ta endringer om det er behov, etter hvert. Med litt hjelp fra tante, igjen...Det er vanskelig å få frem riktig farge på stoffet, men det er nok mest riktig på det øverste bildet. Uansett, det er helt fantastisk fint. Han som skal ha skjorta har bestemt seg for de hvite knappene, jeg ville nok ha valgt de blå med fugler på, men det er jo ikke jeg som skal bruke den.

Den er helt enkel i fasongen, litt lenger bak enn foran, har rette ermer og er kantet med hvitt skråbånd nederst og inne i kragen. Den er sydd etter et mønster fra Elsebeth Gynter

I morgen går den i posten, i retning Ålesund, så får vi se om den faller i smak

Oppdatering: Skjorta falt i smak og passet som bare det. Mottaker vil ha en til :-D


1 kommentar:

  1. Skjorta er rett og slett nydelig! Et utrolig fint stoff og så fint sydd!
    Den har blitt en av de spesielle plaggene allerede - tusen takk så masse for at du sydde denne for oss:)

    SvarSlett