søndag 24. februar 2013

Kostymedrama

Her i huset bor det en liten skuespiller, som elsker å kle seg ut og tre inn og ut av diverse roller. Det kan bli litt slitsomt til tider, og det er derfor veldig praktisk med kostymer som kan brukes som helt vanlige hverdagsklær.

Klatremus har vi fra før - rød og hvit genser og grønn buke. Nå er det Mikkel Rev som står for tur.

Jeg finner et mønster på en helt enkel solhatt på nettet, syr den i lilla babykord, med gult fór, og vips - har Mikkel en anvendelig og ganske så kul caps.

På Stoff og stil har de fått inn et frotté-stoff i gule og hvite striper, det er helt perfekt som Mikkels genser. Og som helt vanlig genser.


Midt i genseren knekker nålen på overlock-en. Jeg har ingen skrutrekker til å få ut de bittesmå skruene med, og kløner ivei med en kniv. Jeg får ut skruen, jeg får ut nålen, men jeg får ikke inn ny nål. Og til slutt mister jeg den bitte-bittelille skruen.

Da gir jeg opp, og syr resten på vanlig maskin. Det går også helt fint. Det tar bare litt lenger tid.


Til slutt får Mikkel bukse. Den er i samme lilla babykord som hatten, med gule lommer og ribb i livet. Den smale modellen er en favoritt, og gutta har flere av samme type.

Jeg prøver meg på en annen lomme-type enn de jeg pleier å sy, og det blir ganske bra. Jeg skal bruke bisebånd i kanten neste gang, men jeg har ingen farge som passet denne gangen.

Nå kan Mikkel ut på jakt. I morgen skal han være med mamma på jobb - så der er det bare å være på vakt!

4 kommentarer:

 1. For et herlig kostyme!
  De elsker å kle seg ut her også.:)
  Tusen takk for at du undersøker ang åklet mitt. Åklet er sydd sammen av to deler. På det fjerde bildet ser du hvordan det er sydd sammen.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Oj, så flink du er! :) Syns genseren var kul også om et "ikke-kostyme":) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Genseren er et kompromiss - for meg er den en helt vanlig, og veldig fin, genser, for minsten er det et kostyme. Alle er happy!

   Slett
 3. Stiligaste Mikkel Rev eg har sett! Eg lika veldig godt den buksemodellen, med litt sleng i beina:-)

  SvarSlett