fredag 14. mars 2014

Japanskinspirert kjole med obi

Helt siden jeg så denne for første gang, har jeg hatt lyst til å sy den selv. Og nå har jeg endelig gjort det


Den blir kjempesøt. Jeg kommer helt sikkert til å sy flere, jeg har allerede bestilt noen stoffer som jeg tror vil bli veldig fine til en sånn modell

Den er enkel å sy, og kan varieres i det uendelige: med to forskjellige stoffer, med lange og korte ermer og med langt og kort skjørt. Jeg har i denne omgang valgt å sy med samme stoff i hele kjolen, korte ermer og kort skjørt. Denne blir som en tunika, fin til tights eller olabukse

Den har ingen knapper, hemper eller glidelås, den tres over hodet og snurpes fast med beltet, obi-en, for å holdes på plass. Den kan nok også brukes uten obi, men da er den nok veldig vid


Jeg passer alltid godt på at jeg syr sammen delene riktig vei, men denne gangen klarer jeg faktisk å sy skjørtedelen på med vrangsiden og sømmen ut. Jeg vet ikke helt hva som går galt, men det er jo bare å ta opp og begynne fra begynnelsen igjen

Kjolen er i et tynt fint bomullsstoff med vannliljer, litt Noa Noa-inspirert, føler jeg, og obi-en er i babykord, med blanke sløyfebånd. Kantet med gule bånd blir den kul og fresh samtidig som den er veldig søt

Størrelse 116


2 kommentarer: