tirsdag 23. oktober 2012

Sykurs #1

Jeg har husflidsmor, bursdag i juli og sydilla. Årets bursdagsgave fra husflidsmoren er da 24 timers sykurs. Med barnevakt.

De første 12 timene er allerede unnagjort. De siste 12 står for turen til helgen.

Lunsj på kurs er bra!
Jeg tenker mens jeg sitter der lørdag formiddag: dette er jo passelig avslappende. Ingen unger, masse kaffe, hyggelige folk og en meget pedagogisk og flink kursholder.

Og slokner som et lys med det samme kurset er over lørdag ettermiddag. For selv om det ikke virker så anstrengende der og da, er det jammen intensive seks timer.

Vi ruller ut og gjør klar for massetegning
Jeg har nå lært å ta de riktige målene, lage grunnmønster i størrelse 38, samt et i 1/4 størrelse. Det er litt som papirdokker, egentlig, det i den lille størrelsen.

Skjørt i 1/4 størrelse
Og så har jeg funnet ut at jeg ikke er en størrelse 38. Heller ikke papirdokkestørrelse. Jeg er noe helt eget, som sprenger mål både her og der. Men det er visstnok helt normalt. Hvordan noen i det hele tatt finner noe som passer i butikken, det forstår jeg ikke.

Mønsteret spilet ut

Fra nå av skal jeg bare sy skjørt ut fra mitt eget grunnmønster, spesialtilpasset meg. Mønsteret er ferdig tegnet, ut fra mine mål. Selv om jeg reagerer på målene hun tar, er de jammen riktige. I det minste er livvidden mindre enn setevidden. Det er jo noe.

Mitt skjørt, mine mål
Neste helg, de neste 12 timene av kurset, skal vi sy ut fra det egenkomponerte mønsteret. Jeg har bilder av skjørtet i hodet, jeg vet hvordan det skal se ut. Så gjenstår det å se om det blir som jeg tror.


Innstilling av trådspenning må til


1 kommentar:

  1. Så gøy, et sånt kurs kunne jeg tenke meg å ta selv! Kanskje noe å ønske seg til jul/bursdag. :) Gleder meg til å se utfallet (altså skjørtet)!

    SvarSlett